Барометр Розміщував російську рекламу від імені тещі: у Миколаєві продовжили запобіжний захід херсонському бізнесменові

Розміщував російську рекламу від імені тещі: у Миколаєві продовжили запобіжний захід херсонському бізнесменові

Просмотров: 369
14 Квітня 2023, 15:09

Підозрюваному у масовому поширенні проросійської агітації в окупованому Херсоні продовжено термін утримання під вартою.

Підозрюваний у колабораціонізмі запевняв суд, що має проукраїнську позицію і діятиме і на користь держави, де проживає, але для цього потрібно створити певні умови.

Про це повідомляє прес-служба Центрального районного суду м. Миколаєва.

Йдеться про 57-річного чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.111-1, ч.6 ст.111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Відповідно до матеріалів виробництва, у період окупації Херсона, перебуваючи у місті, підозрюваний здійснив реєстрацію підприємства відповідно до вимог законодавства РФ. Основним видом діяльності новоствореної організації було надання рекламних послуг.

Реєстрацію, щоб уникнути відповідальності, підозрюваний здійснив на ім’я 82-річної матері дружини. Водночас, згідно з матеріалами кримінального провадження, останній нічого не було відомо про обставини провадження підприємством господарської діяльності, а також виготовлення та підписання від її імені документів. Сам підозрюваний обійняв посаду заступника директора.

Підприємство під час окупації Херсона займалося виготовленням та розміщенням реклами проросійської спрямованості, на замовлення та на користь представників держави-агресора. Проросійською агітацією, зокрема з виправдання військових дій на території України, виготовленої на підприємстві підозрюваного, було зайнято переважну більшість білбордів Херсона.

На початку засідання з розгляду клопотання про продовження термінів тримання під вартою захисник заявив клопотання про надання йому часу для ознайомлення з матеріалами клопотання, оскільки він та його клієнт не отримали відповідних документів.

Прокурор заперечила проти цього та повідомила, що підозрюваний відмовився отримувати клопотання, про що надала підтверджуючі документи.

Після чого захисник заявив про відведення прокурору. В обґрунтування зазначив, що остання упереджено ставиться до його клієнта та неефективно проводить досудове розслідування.

Суд залишив вказану заяву без розгляду, оскільки аналогічна заява вже розглядалася і в її повторній подачі суд вбачає зловживання правом на відведення.

Після цього захисник заявив відведення слідчому судді Володимиру Лященку, аргументуючи це його упередженим ставленням до підозрюваного.

Слідчий суддя Галина Подзігун, за результатами розгляду зазначеної заяви, ухвалила рішення відмовити у її задоволенні.

Таким чином, слідчий суддя Володимир Лещенко продовжив розгляд клопотання щодо продовження термінів тримання під вартою щодо підозрюваного.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]