Барометр У Миколаєві держзрадника відправили за ґрати на 15 років

У Миколаєві держзрадника відправили за ґрати на 15 років

Просмотров: 268
12 Квітня 2023, 15:18

За публічним обвинуваченням Миколаївської обласної прокуратури суд визнав 48-річного жителя міста Миколаєва винним у державній зраді, поєднаній з виправданням збройної агресії РФ, та незаконному поводженні зі зброєю (ч.2 ст. 111, ч. 2,3 ст. 436-2). ч.1 ст.263 КК України).

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Прокурори довели, що чоловік добровільно сприяв державі-агресору у провадженні підривної діяльності проти України шляхом надання представникам цієї держави наявної в його розпорядженні інформації про переміщення та розташування позицій ЗСУ.

У травні 2022 року зловмисник направив адміністратору Телеграм-каналу, створеного представниками спецслужб Росії, повідомлення, в якому розповів про себе та про свої наміри співпрацювати з окупантами на шкоду основам національної безпеки України, на що дістав згоду. Він почав отримувати завдання щодо передачі всієї наявної в його розпорядженні інформації військового та оборонного характеру в Миколаєві та області.

З травня по липень _минулого року зрадник направив щонайменше 9 повідомлень про місця знаходження у Миколаєві підрозділів та техніки ЗСУ з можливістю їх ідентифікації на місцевості для завдання надалі ракетно-артилерійських ударів.

Він також розповсюджував матеріали, в яких міститься виправдання та визнання правомірною збройна агресія РФ проти України, а саме відеозвернення до жителів України від імені представників держави-агресора, в яких автори репрезентують свої дії на території України «необхідним заходом при здійсненні спеціальної військової операції».

Під час обшуку у зловмисника виявили та вилучили стрілецьку вогнепальну зброю – автомат Калашнікова та 270 набоїв до неї. Засуджений перебуває під вартою.
Досудове розслідування здійснювалось СБУ у Миколаївській області.
Вирок ще не набрав законної сили, оскільки є час на його апеляційне оскарження.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]