Барометр Досліджують кожен метр землі. На Миколаївщині волонтери Червоного Хреста обстежують територію для розмінування (фото, відео)

Досліджують кожен метр землі. На Миколаївщині волонтери Червоного Хреста обстежують територію для розмінування (фото, відео)

Просмотров: 174
5 Квітня 2023, 18:00

На Миколаївщині Оперативний штаб товариства Червоного Хреста станом на квітень 2023 року почав роботи з обстеження полів. За допомогою дронів волонтери досліджують земельні ділянки, виявляють боєприпаси, фіксують та усю інформацію передають працівникам ДСНС.

Про це кореспондентам Суспільного розповів волонтер Валерій.

Троє волонтерів Оперативного штабу Червоного Хреста щоденно виїжджають на обстеження полів Миколаївщини на виявлення вибухонебезпечних предметів.

“Намагаємось виїжджати якомога частіше, коли дозволяє погода. Якщо вже зараз не виїжджати, то виросте трава і майже нічого не буде видно. Протитанкові міни, артилерійські снаряди й дуже багато залишків від ракет. Це посередині між Миколаєвом та Херсоном, як раз і зоні, яка була сірою, де обстріли відбувалися з обох сторін”, —розповідає Валерій.

Волонтери працюють за допомогою двох дронів. Пролітають кожен метр полів Миколаївщини, говорить волонтер Сергій. Вдень чоловіки обстежують до 200 гектарів земельних ділянок.

“Ми вилітаємо дронами, літаємо над певними ділянками, що розташовані в Миколаївській області. Якщо знаходимо вибухонебезпечні предмети, то ми спускаємось нижче та фотографуємо. Коли ми закінчуємо денну нашу роботу, то ми формуємо такі файли й відправляємо в ДСНС Миколаївської області”, — каже Сергій

За словами ще одного волонтера Максима, таку роботу Оперативний штаб розпочав 27 березня 2023 року для того, аби допомогти працівникам ДСНС якомога швидше розмінувати Миколаївщину.

За тиждень роботи волонтери знайшли у полях до 200 боєприпасів.

“Дрон щось дуже маленьке не побачить, не побачить він точно протипіхотні міни, він не побачить розтяжки чи щось таке. Він бачить щось здорове. Наші ДСНС вони фізично не встигають пройти пішки кожне поле, продивитися, а з дрона можна побачити як воно виглядає зверху. Якщо ми знаходимо снаряди, то це поле відразу стає вибухонебезпечним.

Таким чином відбувається пошук вибухонебезпечних предметів на полі. Ми літаємо десь на висоті 20 метрів. Ретельно придивляємось до всього.

При виявленні боєприпасів чоловіки роблять з дронів фото снарядів, фіксують точну геолокацію та розміщення.

Зі слів волонтерів, усю наявну інформацію заносять до спеціального реєстру та передають працівникам ДСНС.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]