Барометр Дуда розповів, скільки літаків МіГ-29 від Польщі матиме Україна найближчим часом

Дуда розповів, скільки літаків МіГ-29 від Польщі матиме Україна найближчим часом

Просмотров: 193
5 Квітня 2023, 17:41

За словами польського президента, частина винищувачів уже в нашій державі, інші доставляються чи готуються до відправки.

Президент Польщі Анджей Дуда розповів, що його держава вже відправила Україні чотири винищувачі МіГ-29 радянського виробництва, а стільки ж перебувають у процесі доставки. Додаткові шість літаків Варшава готова передати Києву “доволі скоро”, заявив він під час пресконференції з главою України Володимиром Зеленським.

Таким чином загальна кількість польських МіГ-29, які скоро матиме наша держава, складає 14 одиниць. Водночас, Дуда припускає, що в майбутньому ЗСУ зможуть отримати від Польщі всі її винищувачі такої моделі.

За його словами, зараз Варшава має, зокрема, модернізовані МіГ-29, які відповідають стандартам НАТО. Ці літаки ще знадобляться Польщі до того, як їх зможуть замінити сучасними зразками – ними можуть стати винищувачі п’ятого покоління F-35 та FA-50.

Дуда уточнив, що передача модернізованих літаків радянського виробництва, які зараз залучені до патрулювання, потребуватиме згоди союзників. Після вдосконалення вони отримали обладнання від США та засоби зв’язку НАТО, що передбачає виконання певних формальностей.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]