Барометр рф вкотре застосувала в Україні хімічну зброю, – Сили оборони

рф вкотре застосувала в Україні хімічну зброю, – Сили оборони

Просмотров: 346
4 Квітня 2023, 17:15

Збройні сили рф вкотре порушили правила ведення війни. росіяни скинули з БПЛА у районі Водяного аерозольні гранати К-51.

Про це в ефірі національного телемарафону у вівторок, 4 квітня, повідомив речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашковський.”

Було зафіксовано також скидання боєприпасу з хімічною речовиною в районі Водяного. Найімовірніше це боєприпас К-51″, – сказав він.За словами Дмитрашковського, це далеко не перший випадок скидання супротивником вказаного боєприпасу, який скидається з безпілотних літальних апаратів.

“Сказати, що шкодить – ні, але все ж таки на деякий час це дестабілізує людину і вона не в змозі вести бойові дії”, – зазначив спікер.

Хімічна зброя є зброєю масової поразки та заборонена Гаазькою конвенцією. У статті 23 зазначено, що не можна застосовувати боєприпаси для отруєння живої сили ворога.К-51 – ручна аерозольна граната зі сльозогінним газом нелетальної дії. Розроблено наприкінці 1970-х років у СРСР. Противник, що потрапив у аерозольну хмару, без протигазу не здатний чинити опір і вести вогонь. Дихальні шляхи пронизує задишка з кашлем, носові пазухи заповнюють слиз.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]