Барометр Дружини та вдови ветеранів мають право на збільшення пенсії

Дружини та вдови ветеранів мають право на збільшення пенсії

Просмотров: 180
4 Квітня 2023, 15:10

В Україні дружини та овдовілі чоловіки ветеранів бойових дій мають право на збільшення пенсії. Доплата складає 10% від мінімальної пенсії, тобто 230,4 грн. 2023 року (мінімальна пенсія – 2304 грн.).

Такі правила передбачені законом “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, пише профільне видання “На пенсії”. До редакції звернулася мешканка Харкова з проханням роз’яснити, у яких випадках можна отримати доплату.

“Я – вдова учасника бойових дій (локальні війни), інваліда 1-ї групи загального захворювання. Прочитала в газеті про те, що подружжя померлих учасників бойових дій та учасників війни, яким було встановлено інвалідність, отримують доплату до пенсії – 10% від мінімальної “Чи маю право на таку доплату?” У соціальному захисті мені відмовили”, – написала жінка.

Юристи проекту пояснили, що подружжю та чоловікам померлих учасників бойових дій, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, пенсії підвищуються на 10% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Ця сума дорівнює мінімальній пенсії.

Важливо, що доплати можуть отримати лише подружжя загиблих ветеранів, які не брали шлюбу з третіми особами. Крім того, звертатися за призначенням доплати потрібно не на соціальний захист, а до Пенсійного фонду.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]