Барометр Україна повернула з російського полону 10 військових та двох цивільних

Україна повернула з російського полону 10 військових та двох цивільних

Просмотров: 112
3 Квітня 2023, 19:33

У понеділок, 3 квітня, Україна повернула із російського полону ще 12 громадян. Серед них 10 військових та 2 цивільних.

Про це заявив  Координаційний штаб із поводження з військовополоненими.

“З неволі звільнено 12 українців: 10 військових та двоє цивільних. Десять захисників належать до солдатського та сержантського складу. Вони були захоплені в полон, зокрема, у боях у Бахмута, сіл Досвідне та Оріхово-Васильівка на Донеччині, поблизу Кропівки Кременчука та Донецької області, поблизу Кропивників та Донецької області, поблизу Кпопівки та Донецької області, поблизу Кропивників і Донецької області, поблизу Кропивників і Донецької області, поблизу Кропивників Кременчука у Луганській області”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також повернуто двох цивільних, яких агресор утримував як заручників: із села Липці Харківської області та Маріуполя.

У Штабі додали, що військові належать до 518 окремого батальйону спеціального призначення, 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади, 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, 5 .

З початку широкомасштабного вторгнення з полону звільнено вже 2005 українців. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець повідомив, що 5 звільнених із російського полону важко поранено. Він вкотре  наголосив , що Україна потребує допуску до місць утримання громадян нашої країни. За його словами, РФ не забезпечує належних умов перебування.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]