Барометр На Вознесенщині відбулись слухання Комітету з питань аграрної та земельної політики

На Вознесенщині відбулись слухання Комітету з питань аграрної та земельної політики

Просмотров: 2179
31 Березня 2023, 17:14

30 березня в сесійній залі Вознесенської районної військової адміністрації відбулись виїзні слухання Комітету з питань аграрної та земельної політики на тему «Забезпечення функціонування АПК у 2023 році та особливості проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного стану».

У комітетських слуханнях, під головуванням голови Комітету народного депутата Олександра Гайду, взяли участь голова підкомітету народний депутат Артем Чорноморов, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало та представники галузевих інститутів НААНУ, ректори аграрних вищих навчальних закладів Півдня України, представники та начальник Вознесенської районної військової адміністрації Сергій Шурабура , місцеві фермери.

Війна внесла надсерйозні корективи у функціонування агроформувань та можливості дотримання технології вирощування сільськогосподарських культур, тож Олександр Гайду в своїй доповіді наголосив, що зараз важливо провести розмінування сільськогосподарських земель на Миколаївщині, де такі роботи визначили пріоритетними, і процес очищення полів від боєприпасів вже активно йде.

Учасниками слухань зазначено, що на строки та якість проведення комплексу весняно-польових робіт будуть впливати реальний стан агропідприємств, їх близькість до лінії фронту, рівень забезпечення матеріально-технічними ресурсами та персоналом (мобілізація), а також погодно-кліматичні умови під час вегетації сільськогосподарських рослин.

Також під час обговорення було визначено, що на окремих площах зазначені виклики вимагатимуть від аграріїв нестандартних підходів з надаванням переваги менш затратним культурам та їх вирощуванню за технологіями, які передбачають економію палива, зменшення затрат на обробіток ґрунту та догляд за посівами .

Ці та інші проблеми сьогодення агропромислового комплексу під час проведення весняної посівної кампанії, а також шляхи їх вирішення учасники слухань мали можливість обговорити під час заходу.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]