Барометр Євросоюз передав Миколаївщині 500 модульних будинків для переселенців, Херсонщині – 600

Євросоюз передав Миколаївщині 500 модульних будинків для переселенців, Херсонщині – 600

Просмотров: 285
24 Березня 2023, 16:10

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини продовжує сприяти реалізації проєкту Єврокомісії з облаштування мобільних будинків для переселенців у Миколаївській та Херсонській областях.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

За його словами, на Миколаївщину доправили 500 таких будинків, на Херсонщину – 600.

«Здебільшого їх встановлюватимуть на власних присадибних земельних ділянках громадян на період відновлення пошкодженого або зруйнованого майна. Також розглядається питання облаштування «пунктів незламності» в громадських місцях», – повідомив омбудсмен.

Мобільні будинки можна адаптувати як для теплої, так і для холодної погоди. Вони є багатофункціональними: конструкції дозволяють переобладнати їх у більші модулі й застосовувати як спільні кухні, дитячі зони, медичні кабінети, гуманітарні пункти тощо. До будинків додатково надають ліжка з матрацами, постільну білизну та електрообігрівачі.

«Перші вантажі вже відправили п’ятьом тергромадам Миколаївщини: Чорноморській, Шевченківській, Галицинівській, Снігурівській та Первомайській. На Херсонщині почали встановлювати перший мобільний будинок у селі Посад-Покровський, на території зруйнованої садиби одного з місцевих мешканців», – зауважив Лубінець.

За його словами, допомога надається завдяки Координаційному центру ЄС із реагування на надзвичайні ситуації (ERCC) та Шведській службі цивільного захисту (MSB).

Уповноважений висловив окрему подяку Міністерству закордонних справ та Представництву України в ЄС, які надають підтримку в налагодженні відповідної комунікації.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]