Барометр Місія ООН зафіксувала 133 жертви сексуального насильства в Україні, скоєного військовими рф

Місія ООН зафіксувала 133 жертви сексуального насильства в Україні, скоєного військовими рф

Просмотров: 224
24 Березня 2023, 15:48

Станом на 31 січня 2023 року в Україні зафіксовано 133 жертви сексуального насильства, серед яких 45 жінок та три дівчинки.

Про це заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) Матільда ​​Богнер на прес-конференції у Києві, представляючи звіт місії, повідомляє Інтерфакс-Україна  . 

«Жахлива ціна, яку люди платять за війну, також проявляється у випадках сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, які ми фіксуємо з 24 лютого минулого року. Станом на 31 січня цього року ми зафіксували 133 жертви, а саме – 85 чоловіків, 45 жінок та три дівчинки», – розповіла вона.

Як йдеться у доповіді, 109 випадків «ймовірно, були скоєні військовими, правоохоронними органами та персоналом пенітенціарних установ РФ». 24 випадки «ймовірно, були скоєні СБУ, поліцією України, українськими цивільними чи членами тероборони».

Зазначається, що насильство часто відбувалося під час утримання під вартою цивільних чи військовополонених, а також у районах, які перебувають під окупацією рф.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]