Барометр Миколаївська фехтувальниця увійшла до створеної комісії ФФУ

Миколаївська фехтувальниця увійшла до створеної комісії ФФУ

Просмотров: 145
21 Березня 2023, 16:01

20 березня, в онлайн-форматі, відбулося термінове засідання Президії Федерації фехтування України (ФФУ).Головним питанням на порядку денному була участь національної збірної команди України в змаганнях FIE, до яких з другої половини квітня можливо будуть допущені російські та білоруські спортсмени.

Було прийнято рішення не тільки не виходити на двобої на змаганнях будь-яких рівнів з безпосередньо російськими та білоруськими спортсменами, а й нашим спортсменам, тренерам, суддям не брати участь у змаганнях, у яких братимуть участь російські або білоруські спортсмени з активним залученням до цього спортсменів інших країн.

Президією прийнято рішення створити робочу групу, яка визначить конкретний план та зміст активних дій українських спортсменів та тренерів на найближчих змаганнях, на яких буде здійснена спроба повернути російських та білоруських спортсменів. Про це повідомили у ФФУ. Крім того, також були обговорені конкретні дії спрямовані на оскарження незаконного та ганебного рішення Конгресу Міжнародної федерації фехтування (FIE) від 10 березня 2023 року щодо повернення представників рф та рб до міжнародних змагань під егідою FIE.

На засіданні було затверджено положення про Комісію атлетів федерації, а також сформовано її склад, до якой згідно з відповідним положенням увійшли по одному представнику кожного виду зброї.

Це Андрій Погребняк (фехтування на рапірах), Ігор Рейзлін (фехтування на шпагах) та наша землячка Ольга Харлан (фехтування на шаблях).

Комісія атлетів є постійним колегіально-дорадчим органом при Громадській організації Федерації фехтування України, створюється з метою сприяння забезпеченню прав і захисту спортсменів, а також для врахування їх поглядів при прийнятті рішень ГО ФФУ.

У своїй діяльності Комісія атлетів керується Олімпійською хартією, регламентними документами Міжнародного олімпійського комітету (МОК), Національного олімпійського комітету, Міжнародної федерації фехтування, Кодексом етики МОК, Всесвітнім антидопінговим кодексом, законодавчими актами України, статутом та рішеннями керівних органів ГО ФФУ.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]