Барометр У Миколаєві телефонні шахраї продовжують «доїти» власників банківських карток: нові випадки

У Миколаєві телефонні шахраї продовжують «доїти» власників банківських карток: нові випадки

Просмотров: 185
21 Березня 2023, 14:19

Від рук аферистів, які орудують із банківськими картками, минулої доби постраждали кілька мешканців Миколаєва. Загальна сума втрачених коштів становить понад 160 тисяч гривень.

Про це повідомляє поліція Миколаївської області.

20 березня у відділи поліції Миколаївського районного управління звернулися із заявами троє громадян. Всім трьом дзвонили невідомі, які називалися представниками банку та вказували на нібито проблеми з їхніми картковими рахунками. Так, 50-річна жінка повідомила зловмисника, який запевнив її про закінчення терміну банківської картки, особисті дані і втратила майже 35 тисяч гривень.

60-річна жінка виконала всі вказівки псевдобанкіра, думаючи, що завадить таким чином невідомим зняти кошти з її картки. Але вийшло з точністю навпаки — вона назвала особисті дані і втратила 58 тисяч гривень. За аналогічною схемою у 62-річного миколаївця зловмисники оволоділи сумою понад 66 тисяч гривень.

Миколаївська поліція нагадує, що дії з банківськими картками є одним із найпоширеніших способів заволодіння чужими коштами. У жодному разі не можна повідомляти ПІН-код та CVV2 своєї банківської картки, а також логін та пароль для доступу до інтернет-банкінгу, навіть якщо вас про це вас просить працівник банку.

«Самостійно зателефонуйте до відділення чи гарячої лінії банку. Якщо фінансовій установі дійсно потрібна інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте і одразу звертайтеся до поліції», – інструктують правоохоронці.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]