Барометр СБУ знешкодила в Україні підпільні осередки «компартії більшовиків»

СБУ знешкодила в Україні підпільні осередки «компартії більшовиків»

Просмотров: 155
20 Березня 2023, 16:54

Співробітники Служби безпеки України в результаті спецоперації в Києві та ще шести регіонах країни нейтралізували підпільні осередки «Комуністичної партії Радянського Союзу».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Цю прокремлівську організацію очолює керівник «центрального комітету більшовиків Юрій Щіпков, який перебуває у Москві.

— Це підконтрольна ФСБ російська організація, яка бере активну участь у проведенні підривної діяльності проти України. Після повномасштабного вторгнення організатори об’єднання намагались створити в нашій державі розгалужену мережу власних «обкомів», – йдеться в повідомленні.

Так, ці об’єднання агітували приєднуватись місцевих жителів до власних осередків, у тому числі колишніх та діючих військових, які розпочинали службу за часів Радянського Союзу.

— Встановлено, що прокремлівську організацію очолює Юрій Щіпков – керівник «центрального комітету більшовиків», який перебуває у Москві. Саме за його вказівкою було створено підпільні філії об’єднання у Києві, а також Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій та Чернігівській областях, – повідомляють в СБУ.

При цьому до їх функціонування ворог залучив понад 45 осіб, які використовували власні оселі для конспіративних зустрічей учасників ворожого підпілля та планування підривних заходів.

Як заявляють в СБУ, завдяки оперативному втручанню спецслужби жоден із ворожих планів щодо підривної діяльності не був втілений у життя.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили російські паспорти, незареєстровану зброю та боєприпаси, мобільні телефони із доказами листування з російським куратором та прокремлівські агітаційні матеріали.

— Одному з організаторів об’єднання повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 109 (розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницького захоплення державної влади) та ст. 436 (публічні заклики до розв’язання воєнного конфлікту), – йдеться в матеріалі.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших причетних.

Нагадаємо, нещодавно на Херсонщині СБУ затримали чотирьох організаторів псевдореферендуму.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]