Барометр 2 мільйони збитків: винесено вирок «чорним лісорубам», що орудували в Миколаївській області

2 мільйони збитків: винесено вирок «чорним лісорубам», що орудували в Миколаївській області

Просмотров: 164
20 Березня 2023, 12:54

Винесено вирок злочинній групі «чорних лісорубів», яка завдала шкоди державі майже на 2 млн. грн.

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

Угруповання організував мешканець села Кам’яний Міст Первомайського району. До її складу увійшли чотири особи. Учасники групи діяли за налагодженою схемою згідно розподілених ролей, визначених організатором.

Спочатку організатор публікував оголошення у місцевій газеті про продаж дров. Один із членів організованої групи «стояв на стремі» – приїжджав до місця незаконної вирубки дерев у лісах, спостерігав за обстановкою та по мобільному телефону попереджав про наближення осіб та транспортні засоби.

Решта учасників у цей час вирубували деревину електричними та бензиновими пилками, пилили дерево на частини та завантажували в автомобілі з причепами для подальшого транспортування до місць реалізації.

У суді довели 6 епізодів. Внаслідок такої діяльності державним інтересам було завдано збитків майже на 2 млн грн.

Першотравневий міськрайонний суд підтримував позицію окружної прокуратури: організатору та одному з членів групи призначено реальні терміни покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 2 місяці та 5 років відповідно, троє інших членів групи теж отримали по 5 років позбавлення волі, але з випробувальним терміном 3 роки. Також суд повністю задовольнив цивільні позови, заявлені прокурором на користь держави про відшкодування заподіяної шкоди.

Як повідомляли «Новини-N», організатору на момент створення угруповання було лише 19 років . До складу угруповання увійшли хлопці від 17 до 21 року.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]