Барометр СБУ перекрила 3 канали втечі ухилянтів: затримано чиновника Міноборони

СБУ перекрила 3 канали втечі ухилянтів: затримано чиновника Міноборони

Просмотров: 260
16 Березня 2023, 17:31

Служба безпеки перекрила канали ухиляння від мобілізації у Києві, Закарпатській області та на Львівщині, в одній зі схем був задіяний чиновник Міністерства оборони.

Джерело: пресслужба СБУ

Дослівно: “У ході слідчо-оперативних дій на території декількох областей України повідомлено про підозру п’ятьом організаторам оборудок. За гроші вони пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або шляхом нелегального виїзду за межі нашої держави. Вартість таких “послуг” становила до $9 тис.”

Деталі: Зокрема, у Києві, затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони, який організував незаконне оформлення документів для зняття громадян з військового обліку.

Для цього він використовував свої зв’язки в територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки у декількох регіонах.

Крім того, у Закарпатській області викрили двох мешканців Берегівського району. Один із фігурантів – раніше засуджений за незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Зловмисники планували перевозити ухилянтів поза встановленими пунктами пропуску на власних авто.

Також на Львівщині затримали трьох ділків, які пропонували ухилянтам втекти за кордон як водії міжнародних перевезень.

Наразі всім фігурантам повідомлено про підозру. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх, хто причетний до протиправної діяльності.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]