Барометр У Миколаєві зросла кількість захворівших на “COVID”

У Миколаєві зросла кількість захворівших на “COVID”

Просмотров: 250
15 Березня 2023, 15:01

У Миколаєві, порівняно з попереднім тижнем, зросла кількість людей, які захворіли на “COVID-19”.

Про це повідомила начальниця міського управління здоров’я Ірина Щамрай, 15 березня.

За словами Шамрай, минулого тижня було зафіксовано 115 захворівших, а вже за цей тиждень захворіло 197 людей.

– В стаціонарах перебуває 29 пацєнтів, з них – дев’ять це діти. За минулий тиждень провели 1150 експрес тестів. Обстеження проводять абсолютно усім, хто звертається. Як ми бачимо кожен 10 обстежений має “ковід”, – розповіла вона.

Також є і смертність від цієї хвороби. Починаючи з 1 січня в Миколаєві померло 10 осіб. З десяти померлих лише одна людина була щеплена. Всі інші були старшого віку та без щеплення від “ковіду”.

За минулий рік, аналогічного періоду, від “ковіду” померло 136 людей.

– Смертність зменшилась майже в 12 разів. Це пов’язано, в першу чергу з тим, що перед війною проводили масову вакцинацію. 52% населення міста отримали дві дози щеплення від “ковід”. І ще частина отримали пізніше третю дозу. Щеплення протягом війни не припинялись. За 2022 рік щеплено було 72 тисячі містян. Також впровадили і вакцинацію дітей від 5 до 11 років. Наразі у нас щеплено 2,8% усього дитячого населення двома дозами.

Що стосується захворюваності на грип, то епідпоріг у місті не був перевищенним. Три тисячі десять осіб отримали щеплення від грипу. Наразі є ще триста доз вакцини від грипу. Містяни можуть звернутись до свого сімейного лікаря, аби отримати щеплення від цього захворювання.

– По Україні зафіксовано 15 випадків смерті від грипу. Як показує практика, захворювання досись серйозне. І єдиний засіб, щоб уберегтись – це щеплення, – зазначила Шамрай.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]