Барометр «Наша робота не любить квапливості», — миколаївські морпіхи проходять підготовку з мінної безпеки на Донеччині

«Наша робота не любить квапливості», — миколаївські морпіхи проходять підготовку з мінної безпеки на Донеччині

Просмотров: 120
14 Березня 2023, 15:05

Бійці миколаївської 36-ї окремої бригади імені контр-адмірала Михайла Білинського проходять підготовку з мінної безпеки на одному з полігонів Донеччини.

Про це інформує 36 окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського на своїй сторінці у Facebook.

Бійці вже засвоїли теоритичну частину та встигли попрактикувалися у виготовлені саморобних вибухових пристроїв з підручних матеріалів, повідомив військовий інструктор з мінної справи на псевдо «Мексика».

— Наразі на спеціально обладнаному полігоні вони проходять практичний етап навчань. Після виготовлення власних нештатних вибухових пристроїв, кожна група встановлює на різних ділянках місцевості свої мінні загородження. В цей час інша група саперів на своєму шляху має їх виявити та знешкодити. Потім вони міняються місцями, — говорить він.

Під час занять відбувається імітація роботи на непідконтрольній території. Сапери повинні непоміченими пройти місцевістю та виявити усі «сюрпризи» на своєму шляху.

За словами інструктора, найпоширеніші помилки, які допускають молоді сапери, відбуваються через відсутність необхідної практики.

— Мій досвід у мінній справі майже 10 років і я також ще не опанував усіх тонкощів цього фаху. Насамперед усі дії необхідно доводити до автоматизму та знати, як працює ворог, адже рашисти використовують багато нових пристроїв, які заборонені у світі. Вони часто застосовують сейсмічні, вібраційні та інфрачервоні датчики на своїх пастках, — ділиться досвідом «Мексика».

Інструктор на позивний «Рон» вже встиг попрацювати за фахом на півдні України, а тепер встановлює «сюрпризи» на Донеччині.

— На півдні переважно розміновував. Там противник відступав. На Донецькому напрямку маємо втримати ворога, а тому займаюся мінуванням місцевості, підривом дамб, встановленням пасток на шляхах пересування противника. Наша професія не любить квапливості. Необхідно все робити дуже уважно, — говорить «Рон».

Під час цих занять молоді фахівці демонстрували свої власні вибухові вироби, тренувалися розпізнавати мінні пастки, скидати «сюрпризи» з квадрокоптерів тощо. За плечима в кожного вже не одне бойове завдання і певні навички, набуті на нулі.

— Вже маю певний досвід розмінування та мінування місцевості. Неодноразово працював поблизу Авдіївки, Водяного та інших населених пунктів. На цих заняттях покращую свої навички з мінування, навчаюся знешкоджувати мінні пастки. Крім того, обмінюємося досвідом з іншими саперами у виготовлені хитрих «сюрпризів». Взяв за правило грамотно маскувати свою роботу, аби противник не помітив встановлений «подарунок». Зі своєї практики надаю перевагу мінам ТМ та МОН. Вони надійно працюють та дуже добре косять ворога, який лізе до наших позицій, — зазначає сапер-розвідник Олександр.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]