Барометр Посилити розрив. Контрбатарейна робота Сил оборони спрямована на витіснення російської артилерії від Кінбурнської коси

Посилити розрив. Контрбатарейна робота Сил оборони спрямована на витіснення російської артилерії від Кінбурнської коси

Просмотров: 143
13 Березня 2023, 14:19

Контрбатарейна робота Сил оборони України станом на 13 березня спрямована на відсунення артилерії російської армії якомога далі від Кінбурнської коси. Робота українських військових ускладнюється тим, що росіяни встановлюють реактивні системи залпового вогню біля подвір’їв цивільних жителів окупованого півострова.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони та охорони оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

“Посилити розрив, збільшити дистанцію, щоб зменшити обстріли правобережжя, протилежного берегу Дніпровського лиману, по якому російські війська гатять з Кінбурнської коси”, — каже Наталія Гуменюк.

Зі слів Гуменюк, росіяни намагаються заховатися за мирним населенням Кінбурнського півострова.

“Зокрема на півострові розташовують реактивні системи залпового вогню безпосередньо серед місцевих жителів, між дворами, щоб ускладнити нашу роботу у відповідь. Але ми маємо особливі методи впливу на них і наразі відпрацьовуємо так, щоб вони більше не мали змоги підтягувати туди озброєння”, — говорить керівниця пресцентру Сил оборони та охорони оперативного командування “Південь”.

Армія РФ має суходільний коридор для підтягування нової техніки.

“Втім, поки російські війська мають суходільний коридор з лівого берега, вони мають гіпотетичну основу заміщати ті установки, що ми знищуємо, і знову продовжувати обстріл. Тому жителі Очаківської та Куцурубської громади мають бути дуже обережними й дослухатися до сигналів попередження про артилерійські обстріли”, — сказала Наталія Гуменюк.

Що відомо

  • Російські війська вранці 13 березня обстріляли село Солончаки Куцурубської громади. Внаслідок обстрілу під завалами будинку загинули чоловік з дружиною. Їхній син перебуває в лікарні.
  • Кінбурнська коса — піщана коса, розташована в Миколаївській області, є частиною Кінбурнського півострова і має статус першого в Україні регіонального ландшафтного парку. До окупації на півострові довжиною близько 40 км було найбільше в Європі поле диких червонокнижних орхідей, ліси, а також рожеві озера і понад 4700 видів тварин.
  • Російські збройні сили зайшли на територію півострова у березні 2022 року зі сторони суходолу в Херсонській області. Це дозволило їм встановити контроль над значною ділянкою морської акваторії Чорного моря, адже коса розташована в стратегічному місці — тут сходяться виходи із портів Херсона (Херсонський морський торговельний порт) та Миколаєва (Морські торгові порти (МТП) “Миколаїв”, “Ольвія” та “Ніка-Терра”). Таким чином, окупувавши косу, російські військові фактично заблокували виходи з цих портів. Крім того, контролюючи Кінбурнську косу, російські військові постійно обстрілюють Очаків.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]