Барометр СБУ затримала спільника рф, який намагався втекти до Придністров’я

СБУ затримала спільника рф, який намагався втекти до Придністров’я

Просмотров: 182
13 Березня 2023, 12:38

Служба безпеки України затримала жителя Херсонщини, який «здавав» росіянам місцеперебування учасників бойових дій та їхніх сімей.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Помічника російських спецслужб затримали  під час контрдиверсійних заходів у Вінницькій області. Ним виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області.

Зазначається, що після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. Зокрема, чоловік повідомляв ворогу адреси проживання українських бійців, які раніше брали участь в антитерористичній операції на сході України.

— За свою «лояльність» отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації «особливий статус», який передбачав дозвіл на мародерство та вільне пересування районом. Частину з награбованого мав віддавати російським окупантам, – йдеться у повідомленні.

За даними силовиків, після звільнення Херсона чоловік оселився у Вінницькій області під виглядом переселенця. Деякий час мешкав в одному з прикордонних з невизнаним Придністров’ям селищ та шукав можливості виїзду з України.

Контррозвідники СБУ встановили місцеперебування зловмисника та затримали його. Фігуранту повідомили про підозру у допомозі державі-агресору. Чоловіку загрожує до 12 років в’язниці.

Раніше повідомлялося, що СБУ зірвала плани російської розвідки захопити владу в Очакові. У державній зраді підозрюють колишнього командира одного з центрів спеціальних операцій Збройних сил України, радника міського голови Очакова, який намагався завербувати мера для здачі міста російським окупантам. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]