Барометр РФ не погоджується на обмін жінок чи поранених у форматі «всіх на всіх»

РФ не погоджується на обмін жінок чи поранених у форматі «всіх на всіх»

Просмотров: 232
10 Березня 2023, 06:27

Росія не погоджується на обмін полоненими ” всіх на всіх ” , навіть якщо це стосується лише однієї категорії, наприклад, жінок чи поранених.

РФ не погоджується на обмін жінок чи поранених у форматі «всіх на всіх»

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець у Facebook  у четвер, 9 березня.

За його словами, тема обміну всіх українських полонених на всіх російських постійно обговорюється з РФ, і українська влада щодня намагається знайти аргументи та варіанти. 

Однак на жодний з них Росія не погоджується.”Якби такий обмін залежав тільки від української сторони, ми б його давно зробили. Однією з ініціатив була пропозиція провести обмін “усіх на всіх” однієї категорії. Наприклад, жінок чи поранених. Адже за Женевськими конвенціями є певний пріоритет – спочатку повертаються військовополонені”. жінки, потім поранені. Водночас, Росія не приймає і ці пропозиції”, – розповів він.

Омбудсмен запевнив, що поки що тисячі українців залишаються в російському полоні, Україна не залишатиме спроб і пошуків рішень для їхнього звільнення. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]