Барометр “Укренерго” відновило енергоживлення ЗАЕС після ракетної атаки рф

“Укренерго” відновило енергоживлення ЗАЕС після ракетної атаки рф

Просмотров: 186
9 Березня 2023, 16:01

НЕК “Укренерго” заявила про відновлення енергопостачання з мережі окупованої Запорізької АЕС, яка внаслідок обстрілу російських загарбників у четвер втратила зв’язок з останньою лінією електропередачі та вшосте перейшла на забезпечення власних потреб шляхом підключення генераторів.

“Живлення на власні потреби ЗАЕС відновлено. Станція з генераторів переходить на енергопостачання з мережі”, – сказали журналістам у пресслужбі компанії в четвер.

Подробиць у компанії не повідомили з міркувань безпеки.

Як повідомлялося з посиланням на НАЕК “Енергоатом”, остання лінія енергопостачання окупованої Запорізької ЗАЕС відключилася внаслідок російських ракетних обстрілів о 3:53 9 березня.

“На ранок 9 березня станція знеструмлена і перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації, 5-й і 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан, увімкнулися 18 дизель-генераторів для забезпечення власних потреб ЗАЕС. Пального для їхньої роботи залишається на 10 діб”, – описали ситуацію в “Енергоатомі”.

Зі свого боку “Укренерго” заявило, що розпочне відновлення енергопостачання ЗАЕС із мережі, щойно отримає дозвіл військових і відповідні можливості для цього.

Жоден із шести блоків ЗАЕС не працює вже кілька місяців.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]