Барометр Миколаївський суд зобов’язав привести до ладу протирадіаційне укриття в селищі Доманівка

Миколаївський суд зобов’язав привести до ладу протирадіаційне укриття в селищі Доманівка

Просмотров: 210
8 Березня 2023, 12:54

У Миколаївській області суд зобов’язав місцеву владу вжити заходів щодо приведення в належний технічний стан захисної споруди цивільного захисту – протирадіаційного укриття, розташованого в селищі Доманівка.

Миколаївський суд зобов'язав привести до ладу протирадіаційне укриття в селищі Доманівка

З таким позовом до Миколаївського окружного адміністративного суду звернулася Вознесенська окружна прокуратура, діючи на користь держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області. Відповідачем у цій справі виступала Доманівська селищна рада.

«При вивченні стану збереження споруд цивільного захисту населення та повноти вжитих уповноваженими органами держави заходів з метою забезпечення їх утримання в придатному для використання стані встановлено, що протирадіаційне укриття, розраховане на захист близько 100 громадян, перебуває у неналежному стані, що виключає можливість його експлуатації за призначення, проте балансоутримувач приміщення заходів щодо його ремонту не вживає.

Враховуючи актуальність збереження фонду захисних споруд, враховуючи воєнний стан в Україні внаслідок російської агресії та ведення активних бойових дій на території області, в тому числі в селищі Доманівка, а також неповноту заходів, вжитих уповноваженими органами влади у цьому напрямку, прокурор звернувся до суду з відповідним позовом», – йдеться у повідомленні Миколаївської обласної прокуратури.

Позов прокуратури судом був задоволений, тож влада Доманівки тепер зобов’язана привести протирадіаційне укриття до стану, придатного для того, щоб там могли бути люди.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]