Барометр Судитимуть трьох зрадників, які утримували за ґратами патріотів України у Херсоні

Судитимуть трьох зрадників, які утримували за ґратами патріотів України у Херсоні

Просмотров: 277
7 Березня 2023, 18:24

Судитимуть трьох колишніх працівників Державного слідчого ізолятору в Херсоні, які працювали на окупантів та утримували за ґратами патріотично налаштованих містян.

Про це йдеться у повідомленні Державного бюро розслідувань.

Коли на початку тимчасової окупації Херсонщини росіяни захопили місцевий слідчий ізолятор, зрадники добровільно погодилися перейти на сторону загарбників. Установа працювала за законами РФ, а зарплатню отримували в  рублях. 

Колаборанти незаконно утримували викрадених українців за ґратами та застосовували до них психологічний тиск. Вони агітували колишніх колег до співпраці з ворогом, зривали з форми українську державну символіку та стали використовувати ворожі нашивки.

Після деокупації Херсону обвинувачені намагалися переховуватися, проте працівники ДБР затримали їх під час проведення стабілізаційних заходів. Наразі вони перебувають під вартою.

Усіх троє чоловіків обвинувачують у державній зраді в умовах воєнного стану (частина 2 статті 111 КК України).Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Херсонщині СБУ затримала зрадника, який «здавав» окупантам українських патріотів та тримав у себе арсенал зброї.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]