Барометр Експерт оцінив загрозу оточення українських військ у Бахмуті

Експерт оцінив загрозу оточення українських військ у Бахмуті

Просмотров: 329
7 Березня 2023, 17:15

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор Роман Світан заявив, що рішення утримувати Бахмут Донецької області було правильним. Наразі українським захисникам у Бахмуті не загрожує оточення чи оперативне оточення. 

“У Бахмуті були проведені певні ротаційні заходи, виведені мотострілкові частини, зайшли Сили спецоперацій, які ефективно виконують завдання серед міських забудов. Тобто із Сил спецоперацій, штурмових рот Нацгвардії та прикордонників створено зараз гарнізон Бахмуту, який без проблем забезпечується від гарнізону Часу. Також Бахмут прикривається артилерією з Часового Яру. Тому нічого нашим військам у Бахмуті, тобто оточенні чи оперативному оточенні, зараз точно не загрожує”, – пояснив Світан в ефірі телеканалу “Еспресо .

За його словами, рішення про утримання тандему гарнізонів Часового Яру та Бахмута, які один одного доповнюють артилерією та сухопутними військами, було правильним. Він додав, що навіть зруйнований Бахмут досі залишається добрим укріпрайоном. 

“Це укріпрайон із сотнями тисяч тонн залізобетону. Однозначно, ми утримуватимемо цей район від руху російських військ і не даватимемо їм далі просуватися у бік Слов’янська, Краматорська, Дружківки. На мою думку, російські війська тут обточаться до максимальних значень. Зараз тривають наступальні дії. російських військ. На півдні вони зупинені нашими контрударами, тобто з півдня вихід на Годинник ЯР вже не може бути можливим для противника”, – продовжив експерт.

Крім того, ворог намагається обійти цей район із півночі. Але там російські окупаційні війська також підпадають під флангові удари.

“Наші війська з півдня і півночі зустрічають і відсікають ті частини російських військ, які намагаються пробитися до Годин Яру та півоточити Бахмут. Я вважаю, що ситуація точно під контролем, тим більше після рішення Ставки продовжувати оборону цього регіону”, – зазначив Світан.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]