Барометр У Южноукраїнському музеї відбувся показ документального фільму “Битва за Вознесенськ”

У Южноукраїнському музеї відбувся показ документального фільму “Битва за Вознесенськ”

Просмотров: 264
6 Березня 2023, 17:24

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся показ документального фільму “Битва за Вознесенськ”, присвяченому Дню пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Фільм про те, як у дводенній битві під Вознесенськом на Миколаївщині місцеві добровольці та військові дали відсіч загарбникам, які втекли, залишивши по собі техніку та загиблих солдатів. Успішні дії захисників України завадили планам ворога по захопленню Южноукраїнської АЕС та форсуванню Південного Бугу для наступу на Одесу. 

Внаслідок битви за Вознесенськ російські війська залишили на полі бою 30 із 43 одиниць бронетехніки, а також збитий вертоліт Мі-24.

Втрати захисників міста та ЗСУ склали 43 особи, втрати російських окупаційних військ – 100 осіб.

В обороні Вознесенська брали участь 80 окрема десантно-штурмова бригада, сили територіальної оборони Миколаївської області, співробітники поліції та добровольчі формування.

Такий успіх українців у боротьбі з армією, яка має набагато кращу зброю, частково пояснюється великою підтримкою цієї боротьби серед простих українців. Це ще одна причина, чому російське вторгнення досі не досягло своїх основних цілей.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]