Барометр російські окупанти мають намір вивезти обладнання науково-технічного центру ЗАЕС у разі відступу

російські окупанти мають намір вивезти обладнання науково-технічного центру ЗАЕС у разі відступу

Просмотров: 167
6 Березня 2023, 16:15

російські атомники складають списки обладнання Науково-технічного центру на Запорізькій АЕС із метою його демонтажу та подальшого вивезення в разі відступу окупантів, повідомило держпідприємство “НАЕК “Енергоатом” у телеграмі в понеділок.

“Оглядаючи будівлю НТЦ, рашисти, які приїхали на ЗАЕС як “фахівці атомної галузі”, складали списки обладнання, яке “треба демонтувати” (читайте – вкрасти) з атомної станції в разі відступу”, – зазначили в НАЕК.

Як поінформували в компанії, особливу увагу загарбників привернув Центр підготовки ремонтного та керівного персоналу “Енергоатома”, створений на базі навчально-тренувального центру ЗАЕС.

“Це унікальний об’єкт, де атомники з багатьох країн світу на повномасштабних моделях обладнання й устаткування здобувають рідкісні практичні навички, необхідні для ремонту на атомних електростанціях та їх експлуатації”, – пояснили в “Енергоатомі”.

Свого часу значні кошти у створення цього центру інвестував не лише “Енергоатом” (500 млн грн), а і Європейський Союз (близько EUR13 млн), наголосили в НАЕК

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]