Барометр СБУ викрила схему виманювання грошей «для ЗСУ»

СБУ викрила схему виманювання грошей «для ЗСУ»

Просмотров: 338
1 Березня 2023, 14:27

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили злочинну організацію, яка займалася виманюванням грошей у підприємців під виглядом “допомоги ЗСУ”.

СБУ викрила схему виманювання грошей «для ЗСУ»

Про це 1 березня  повідомила  прес-служба відомства.

Зазначається, що схему вдалося ліквідувати під час серії спецоперацій СБУ та Нацполіції у Києві, Дніпрі та Херсонській області.

” Злочинну схему організував громадянин однієї з країн Центральної Азії, який перебуває на тимчасово окупованій частині Луганщини. До протиправної діяльності він залучив ще дев’ятьох спільників зі столичного регіону та півдня України”, – уточнили в СБУ .

Зловмисники розсилали керівникам компаній фейкові листи від імені голів обласних, міських та районних військових адміністрацій, у яких просили перерахувати для ЗСУ від 20 до 100 тисяч гривень. 

Потім шахраї переказували гроші на власні банківські реквізити або знімали у банкоматах у різних регіонах України.

За даними слідства, їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів було виявлено чернові записи та мобільні телефони з доказами махінацій. Також вилучено десятки банківських карток.

« Наразі затримано п’ятьох учасників схеми. Вживаються комплексні заходи щодо притягнення до відповідальності інших шахраїв та організатора, який ховається на тимчасово окупованій частині сходу України », – наголосили у спецслужбі.

Всім десяти фігурантам справи повідомили про підозру у створенні, керівництві злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також про участь у ній (ч. 1, 2 ст. 255 КК України) та шахрайство, скоєне злочинною організацією (ч. 4 ст. 28 та ч. 12). 4 ст.190 КК України).

Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]