Барометр 24-річного миколаївця, підозрюваного у держзраді, відправили до СІЗО без права внесення застави

24-річного миколаївця, підозрюваного у держзраді, відправили до СІЗО без права внесення застави

Просмотров: 298
28 Лютого 2023, 13:54

24-річному миколаївцю, підозрюваного в держзраді, обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомляє прес-служба Центрального районного суду Миколаєва.

Згідно з матеріалами клопотання, підозрюваний приєднався до одного з Telegram-каналів, який використовується для збору даних про переміщення та місця дислокації підрозділів ЗС України з метою подальшої передачі інформації представникам спецслужб РФ.

Так, у лютому 2023 року, через рік повномасштабного вторгнення військових Росії на територію України, підозрюваний направив адміністратору каналу координати місць, де, за його даними, зберігалися великокаліберні боєприпаси іноземного виробництва. Згодом , виконуючи завдання адміністратора Telegram-каналу, він намагався зробити фото приміщень, де могли зберігатися снаряди, проте довести задум до кінця не зміг, оскільки був затриманий.

Підозрюваний у судовому засіданні частково визнав свою провину, зокрема той факт, що він посилав координати, проте заперечував намір співпраці з адміністратором каналу, додав, що не ховатиметься і готовий співпрацювати зі слідством. Просив вибрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Сторона звинувачення просила відмовити у задоволенні клопотання.

Заслухавши думки сторін і дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]