Барометр Миколаїв — символ спротиву, але зупинив наступ Вознесенськ — начальник Миколаївської ОВА

Миколаїв — символ спротиву, але зупинив наступ Вознесенськ — начальник Миколаївської ОВА

Просмотров: 685
24 Лютого 2023, 15:01

Станом на 24 лютого 2023 року на Миколаївщині залишаються окупованими три населені пункти. За рік повномасштабного вторгнення на території регіону найбільше потерпали від бойових дій громади Миколаївського, Баштанського та Вознесенського районів.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник ОВА Віталій Кім.

“Миколаїв став символом спротиву, але на території області проходили набагато більше бойових подій і залучені були територіальні громади і міста всієї Миколаївщини. Зупинив наступ, це була крайня точка, Вознесенськ. А основні події відбувалися на території Снігурівської, Баштанської громад. Територіальна оборона цих міст брала неабияку участь у спротиві”, — розповів Віталій Кім.

Станом на 24 лютого на Миколаївщині з початку російського вторгнення пошкоджено частково або повністю 16 242 цивільні об’єкти.

“З них близько 10 тисяч — це цивільні та приватні будинки. Але з них близько трьох тисяч вже відновлено, тобто це були ушкодження, які можна було поновити. І достатню кількість нам вдалося вже відбудувати. Що стосується критичної інфраструктури електро-, газо- та водопостачання, то там цифри 92-95, я не пам’ятаю, ми відновили, тому не все так погано, порівнюючи з тим, що ми очікували рік тому”, — сказав начальник ОВА.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]