Барометр Скандальне будівництво басейну в Баштанці за $3 млн: підрядника зобов’язали повернути 6 млн грн

Скандальне будівництво басейну в Баштанці за $3 млн: підрядника зобов’язали повернути 6 млн грн

Просмотров: 318
20 Лютого 2023, 15:11

Господарський суд Харківської області задовольнив у повному обсязі позов Баштанської окружної прокуратури на користь Баштанської міськради до товариства з обмеженою відповідальністю щодо стягнення понад 6 млн грн за несвоєчасне виконання грошового зобов’язання.

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

Підставою для звернення прокурора до суду стало несвоєчасне повернення підрядником коштів попередньої оплати за договором про будівництво басейну у Баштанці.

Після набрання вказаного рішення суду законної сили, окружною прокуратурою вживатимуться заходів до його реального виконання.

Нагадаємо, що  вартість проекту будівництва басейну становить 83 791 933 грн , що було еквівалентно моменту початку будівництва приблизно трьом мільйонам доларів.

Раніше повідомлялося про те, що загальна вартість проекту загалом складе 64 млн грн, проте потім кошторис було відкориговано у бік збільшення.

Баштанською окружною прокуратурою встановлено, що протягом 2018-2019 років місцева міська рада уклала з підприємством два договори підряду на будівництво плавального басейну збірного типу на вулиці Героїв Небесної Сотні, 29 у м. Баштанка.

За вказаними договорами підрядник отримав від Баштанської міської ради передоплату загалом 13,2 млн грн.

Порушуючи умови договорів підряду, підрядником роботи з будівництва басейну у встановлений термін не виконано, а передоплату, яку йому було перераховано за умовами договорів, документально не підтверджено та замовнику не повернено.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]