Барометр Ексдепутата Єнтіна перевіряють на можливі нові факти махінацій з гуманітаркою в Миколаєві (відео)

Ексдепутата Єнтіна перевіряють на можливі нові факти махінацій з гуманітаркою в Миколаєві (відео)

Просмотров: 339
15 Лютого 2023, 17:05

Миколаївська обласна прокуратура перевіряє кілька фактів махінацій з гуманітарною допомогою та причетність до них колишнього депутата міської ради Владислава Єнтіна.

Про це стало відомо під час пресконференції очільника Миколаївської обласної прокуратури Дмитра Казака, повідомляють «НикВести».

— У нас є три кримінальних провадження, де вже повідомлено про підозру. Серед них є один адвокат. Досудове розслідування триває. Перевіряються факти на причетність його до вчинення інших кримінальних правопорушень за вказаною статтею. Можливо, ще будуть додатково висунені підозри, – сказав Дмитро Казак.

Нагадаємо, Владислав Єнтін, який має статус адвоката, є власником компанії з постачання бутельованої води під брендом «H2O». Він є підозрюваним по справі щодо розкрадання бочок для зберігання води вартістю приблизно 800 тисяч гривень.

За даними НикВести від джерел в органах прокуратури слідство підозрює Владислава Єнтіна у привласнення 31 ємностей для зберігання питної води об’ємом 5 тисяч літрів та 12 по 1 тисячі літрів. Дані бочки були отримані від благодійної організації для допомоги мешканцям Миколаєва. Їх вартість оцінена у 800 тисяч гривень. Провадження ведеться за статтями «Шахрайство в особливо великих розмірах» (частина 4 статті 190 ККУ) та «Використання гуманітарної допомоги у значному розмірі з метою отримання прибутку під час воєнного стану» (стаття 201-2 ККУ).

Владислава Єнтіна підозрюють зокрема в тому, що він встановив ці бочки у кіосках компанії з постачання води під брендом «H2O», яка отримувала за це прибуток.

Нагадаємо, що в жовтні 2018 року в мерії Миколаєва почалася сутичка, внаслідок якої Владислав Єнтін дістав пістолет і попередив, що має дозвіл на зброю і наступного разу він захищатиме себе ним. Використання зброї в приміщенні місцевого парламенту викликало обурення деяких колег депутата. Пізніше він пояснив, що достав зброю випадково, коли шукав ключ в сумці.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]