Барометр Підозрювані у держзраді з Миколаївщини переховуються в росії

Підозрювані у держзраді з Миколаївщини переховуються в росії

Просмотров: 316
15 Лютого 2023, 17:02

Правоохоронці повідомили про підозру п’ятнадцятьом жителям Снігурівки та оголосили їх у розшук. Усіх їх підозрюють у державній зраді та колабораціонізмі.

Про це повідомив Дмитро Казак керівник Миколаївської обласної прокуратури у ході брифінгу 15 лютого.

За словами Дмитра Казака, ексмер Снігурівки Олександр Ларченко, миколаївець Юрій Барбашов, який під час окупації керував адміністрацією загарбників, та колишня заступниця голови Баштанської райради Тетяна Мезіна переховуються у Росії.

“З приводу місцеперебування окупаційної влади, яка була в Снігурівці, їм повідомлено про підозру, вони оголошені в розшук. З оперативної інформації ми бачимо, що вони перебувають або на території окупаційної влади на території України, або в Російській Федерації”, — розповів керівник прокуратури.

Станом на 15 лютого прокуратура займається пошуком доказів переховування колаборантів на тимчасово окупованій території для здійснення процедури спеціального досудового розслідування, щоб їх можна було судити без особистої участі. Зокрема, за статтею “Державна зрада” Миколаївська обласна прокуратура зареєструвала у 2022 році 63 кримінальних правопорушень, за статтею “Колабораціонізм” — 81 кримінальне провадження.

“Кримінальних правопорушень проти безпеки та миру людства та міжнародного правопорядку було раніше нуль, тому що це специфічне кримінальне правопорушення, у 2022 році — 2 075 кримінальних правопорушень. З них за частиною другою, тобто там, де є смерть — 220“, — говорить Дмитро Казак.

У серпні 2022 року Віталій Кім начальник Миколаївської обласної військової адміністрації відповідним розпорядження закрив місто на три дні для проведення фільтраційних заходів. За словами Дмитра Казака, це сприяло виявленню коригувальників.

“Завдяки цьому було виявлено три громадяни, яким надалі пред’явлена підозра за статтею 114 пункту 2, тобто корегувальник та статтею 436 — глорифікація. Вже обвинувальні акти скеровані до суду. Розглядаються в суді”, — говорить Казак.

Крім того, під час фільтраційних заходів було виявлено чотири факти незаконного зберігання вогнепальної зброї, 17 фактів зберігання та вирощування наркотичних засобів. Встановлено п’ятеро людей, які перебувають у розшуку, в тому числі троє військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]