Барометр Без світла та води, але вдома: як живуть жителі Любомирівки на Миколаївщині, яку окупанти майже зрівняли із землею

Без світла та води, але вдома: як живуть жителі Любомирівки на Миколаївщині, яку окупанти майже зрівняли із землею

Просмотров: 217
8 Лютого 2023, 14:09

Без світла, води, в напівзруйнованих будиночках і літніх кухоньках зимують жителі Любимівки, що повернулися до свого села в Миколаївській області. Під час активної фази наступу село було на лінії фронту і окупанти просто зрівнювали його із землею.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

До Любомировки перші жителі повернулися вже під зиму, а за ними потягнулися інші. Нині на дорогах та в самому селі стоять спалені броненосці, БМП, автомобілі. Сотні кілограмів снарядів та ракет, мін та гранат тепер усюди під ногами.

Місцевий житель Андрій Годіма розповідає, що разом із родиною виїхав із села у серпні, коли вже горіло. Бої йшли околицями. Повернувся восени, коли звільнили Миколаївщину.

– Одні руїни. Є будинки, де навіть немає даху, є збережені, але вікон немає. Що могли закрили, забили. Живемо, де житимемо?  Тут наша земля, – розповідає чоловік.

До лютневого вторгнення в селі проживало близько 700 осіб, зараз близько сотні. Село зруйноване вщент, десь трапляються будинки в яких ще хоч стіни стоять, але без даху. Люди самі намагаються якось підлататись, використовують усе, що можуть – від плівки до вцілілого шиферу. Люди, що повернулися, туляться в літніх кухоньках або верандах, зимують без благ, без зв’язку, але вдома.

— Світла немає вже майже рік, із 6 березня. Води немає, бо немає світла. Торгові точки не працюють, завдяки волонтерам отримуємо воду та продукти, завдяки ОТГ отримуємо дрова, виживаємо як можемо, – розповідає староста села Наталія Чепик.

Раніше повідомлялося, що через російські обстріли станом на січень 2023 року в селі Котлярове Миколаївської області зруйновано або знищено 70% будівель.

Також повідомлялося, що селище Первомайське на Миколаївщині знаходиться за 25 кілометрів від Снігурівки, яке з березня по листопад було окуповано російськими військами. Весь цей час населений пункт знаходився на лінії вогню та страждав від постійних обстрілів армії рф.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]