Барометр росія з 10 жовтня випустила по українській енергосистемі близько 700 ракет і дронів

росія з 10 жовтня випустила по українській енергосистемі близько 700 ракет і дронів

Просмотров: 210
7 Лютого 2023, 18:07

російська армія з 10 жовтня по кінець січня випустила по українській енергосистемі близько 700 крилатих ракет і дронів-камікадзе Shahed-136. Загалом під час атак загинули 98 енергетиків, поранено вдвічі більше.

Про це в інтервʼю Liga.net розповів голова комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус.

Загалом внаслідок обстрілу енергетичних обʼєктів росія практично розбила інфраструктуру в восьми регіонах, зокрема в Донецькій, Луганській, Херсонській, Одеській, Чернігівській, Сумській і Київській областях. Енергетична інфраструктура країни пошкоджена на 50%.

Також внаслідок цих атак у вечірні години доби Україні не вистачає приблизно 4—5 ГВт електроенергії. У пік при загальній потребі енергосистеми у понад 17 ГВт, українські електростанції виробляють 13—14 ГВт електроенергії на годину.

Наразі найскладніша ситуація в енергосистемі в Одеській області, де були ракетні атаки на місцеві підстанції. Ремонтні роботи тривають цілодобово. Кожні декілька годин збільшується кількість споживачів, яким відновили подачу світла.

Остання атака на українську енергосистему була 26 січня: вночі були дрони, а зранку — ракети. У Київській області було влучання в енергетичний обʼєкт. В Одеській області — у два обʼєкти енергоінфраструктури. Протиповітряна оборона збила 47 із 55 ракет. У результаті дронових і ракетних атак загинули 11 людей.

Нагадаємо, що у Миколаївській області з початку листопада відновили електропостачання до 72 з 85 деокупованих міст та сіл, що становить майже 84,7% споживачів, які виживали під обстрілами без електрики понад вісім місяців. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]