Барометр Розстрілювати навіть із піднятими руками: російський десантник розповів, що командири їм наказали не брати в полон бійців ЗСУ

Розстрілювати навіть із піднятими руками: російський десантник розповів, що командири їм наказали не брати в полон бійців ЗСУ

Просмотров: 414
7 Лютого 2023, 17:35

російський десантник Микола Карташев розповів, що командування наказало їм не брати в полон українських військовослужбовців та розстрілювати їх навіть у тому випадку, якщо вони будуть із піднятими руками та без зброї.

Відео із допитом Карташева, який сам потрапив у полон до ЗСУ, опублікували у Telegram.

Полонений є військовослужбовцем 234-го гвардійського десантно-штурмового полку. За словами 20-річного Карташева, його мобілізували у вересні минулого року, а вже наприкінці листопада його було направлено до району Херсона. Звідти його частину перекинули на Луганський напрямок у район міста Кремінна.

На іншому відео у Карташева запитують щодо наказів його командування полонених не брати. Він підтверджує, що такий наказ справді є.

– …(розстрілювати) навіть якщо без автоматів та без броників йдуть, – сказав військовополонений.

Варто зазначити, що наприкінці минулого року The New York Times опублікувало розслідування про те, що вбивства мирних жителів під час окупації росіянами Бучі робили десятки російських військовослужбовців 234 десантно-штурмового полку росії. Серед прізвищ названих 29 російських військовослужбовців, які в цей момент перебували в цьому районі Бучі, вказаний Микола Карташов.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]