Барометр Екс-міністра енергетики підозрюють у «недбалості», яка зекономила Фірташу ₴1,5 мільярди

Екс-міністра енергетики підозрюють у «недбалості», яка зекономила Фірташу ₴1,5 мільярди

Просмотров: 180
1 Лютого 2023, 16:55

Державне бюро розслідувань України повідомило колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику про підозру в недбалості, яка призвела до втрат бюджету на майже 1,5 мільярда гривень на користь одного з газових олігархів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“За вказівкою глави міністерства підлеглі укладали з бізнесменами завідомо збиткові для держави угоди. Зокрема, порушуючи постанову Кабміну, штучно “списували” комерсантам кошти за експлуатацію державного майна”, – говориться в повідомленні.

Колишньому міністру повідомлено про підозру за частиною 2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі. Судячи з повідомлення, Насалика звинувачують у діях на користь олігарха Дмитра Фірташа. Насалик займав посаду міністра енергетики та вугільної промисловості у 2016-2019 роках.

Державне бюро розслідувань у червні 2021 року провело масштабні обшуки в облгазах та Міністерстві енергетики через несплату 1,5 млрд грн за оренду державних мереж. У 2017 році чиновники міністерства уклали з 37 приватними операторами договори, в яких передбачено безоплатне користування державним майном. До держбюджету має надходити 10% залишкової вартості майна, тоді як фактично облгази користувалися газорозподільними системами безкоштовно. За розрахунками ДБР, за три роки внаслідок зазначених дій державі було завдано збитків на суму 1,488 мільярди гривень.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]