Барометр Human Rights Watch звинуватила українських військових у використанні заборонених «мін-пелюсток» в Ізюмі

Human Rights Watch звинуватила українських військових у використанні заборонених «мін-пелюсток» в Ізюмі

Просмотров: 213
31 Січня 2023, 15:30

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що українські військові використали тисячі протипіхотних мін в Ізюмі та його околицях, коли ці території були окуповані. Російські військові тим часом продовжують використовувати ці міни. Звіт оприлюднили 31 січня.

Організація заявляє, що документально зафіксувала «численні випадки», коли ракети, що містили протипіхотні міни ПФМ («міни-пелюстки»), випускали по окупованих територіях поблизу російських військових обʼєктів. Організація заявила, що хоча більшість типів протипіхотних мін встановлюють вручну, ті, що виявили в Ізюмі та на його околицях, розкидали за допомогою ракетних та артилерійських установок і авіації або за допомогою пускових установок.

Human Rights Watch зафіксувала використання «пелюсток» у девʼяти різних районах міста Ізюм і навколо нього, а також підтвердила 11 постраждалих від цього цивільних. Усі девʼять районів були поруч із позиціями російських військових.

– Схоже, українські збройні сили розкидали численні наземні протипіхотні міни на території навколо Ізюму, що призводить до жертв серед цивільного населення та створює постійну небезпеку. Російські військові постійно застосовують протипіхотні міни та скоїли жахливі злочини по всій країні, але це не виправдовує використання Україною забороненої зброї, – заявив директор відділу озброєнь Human Rights Watch Стів Гус.

Також на сайті організації було карта, де Крим позначений, як частина рф. Згодом її видалили.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]