Барометр В Австрії скасували концерт відомого російського піаніста Дениса Мацуєва, який підтримує путіна

В Австрії скасували концерт відомого російського піаніста Дениса Мацуєва, який підтримує путіна

Просмотров: 200
26 Січня 2023, 13:04

Концертна зала Konzerthaus у Відні скасувала призначений на 16 лютого концерт відомого російського піаніста Дениса Мацуєва. У цей день концерт зіграє французький піаніст Олександр Канторов, який засуджує російську агресію та був учасником благодійних концертів на допомогу Україні.

Про це пишуть у Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Там зазначають, що раніше європейські та американські зали неоднаразово скасовували концерти Дениса Мацуєва та деяких інших російських виконавців, які публічно підтримали військову агресію рф в Україні.

– Хочу ще раз нагадати, що культура – це зброя. Особливо це підкреслюють у рф. Але цивілізований світ не може мати нічого спільного з вбивцями українців. Адже росіян їхня «велікая культура» так нічому доброму і не навчила, – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

– Денис Мацуєв у 2014 році підписався під відкритим листом на підтримку анексії Криму, а також він неодноразово висловлювався зі схваленням політики путіна, зокрема щодо України. Піаніст входив до ініціативної групи з висунення путіна кандидатом в президенти 2018 року та до робочої групи з підготовки поправок до конституції росії.

Після початку повномасштабної війни в Україні швейцарський Фонд Сергія Рахманінова виключив Мацуєва зі своєї ради. У Латвії Мацуєв разом із низкою інших прокремлівськи налаштованих російських діячів культури оголошено персоною нон-ґрата.

Нагадаємо, петиція на сайті change.org із закликом скасувати концерт Мацуєва у травні в Генуї за короткий час набрала близько тисячі підписів. Поряд з цим до мера Генуї з вимогою скасування концерту звернувся гурт активістів Arts Against Agression («Мистецтво проти агресії»)», – пишуть у МПІК.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]