Барометр Нідерландам дозволили подати позов проти росії через MH 17

Нідерландам дозволили подати позов проти росії через MH 17

Просмотров: 177
25 Січня 2023, 17:07

Нідерланди можуть подати позов проти росії щодо компенсації з приводу авіакатастрофи МН 17. Дане рішення виніс Європейський суд з прав людини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

У середу, 25 січня, суд постановив, що Нідерланди мають право вимагати компенсацію з росії щодо збиття пасажирського рейсу MH17 у липні 2014 року є прийнятним.

Дане рішення не є процесуальним і не впливає на всю справу по авіакатастрофі. Однак це показує, що росію все ж можна буде притягнути до відповідальності за порушення прав людини в нині окупованих українських областях Луганську та Донецьку.

Нагадаємо, що Австралія та Нідерланди висунули росії вимого щодо вибачень та компенсації за катастрофу MH17. Тоді загинули 298 людей, у тому числі 38 австралійців. При цьому росія заперечує свою причетність, незважаючи на висновки міжнародної організації.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги 17 листопада ухвалив вирок у справі про збитий у 2014 році в небі над Донбасом пасажирський літак рейсу MH17 Малайзійських авіаліній, що прямував з Амстердама в Куала-Лумпур.

Додамо, що обвинувачених у катастрофі MH17 засудили до довічного ув’язнення.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]