Барометр Через аномально теплу погоду у Миколаєві розквітли підсніжники

Через аномально теплу погоду у Миколаєві розквітли підсніжники

Просмотров: 336
24 Січня 2023, 16:54

Середня температура на Миколаївщині у січні 2023 на п’ять-шість градусів перевищує абсолютний середній максимум за багаторічним спостереженням. Через потепління в Миколаївському зоопарку 21 січня розквітли перші підсніжники.

Про це Суспільному розповіла черговий синоптик Миколаївського гідрометцентру Улляна Трумбіцина.

За словами Улляни Трумбіциної, перевищення температури повітря викликано теплим циклоном, який зачепив Миколаївщину.

— Був дуже потужний циклон і центр його розміщувався над Скандинавією, а вся Європа і також Миколаївська область були під впливом передньої частини цього висотного утворення. Це тепло в нас було п’ять днів та викликало такі аномальні температури, — говорить Улляна Трумбіцина.

Саме через аномальне тепло 21 січня у Миколаївському зоопарку розквітли підсніжники. Попереднє рекордно раннє цвітіння зафіксували декілька років тому 29-30 січня.

На цей тиждень, 23-29 січня, за словами Улляни на миколаївців чекає більш прохолодна погода. Вночі до шести градусів морозу, а вдень від 0 до + 5.

У першій половині тижня, 23 – 25 січня, в Миколаєві та області спостерігатиметься хмарна погода, переважно без опадів. З четверга, 26 січня, ймовірні дощ та мокрий сніг. Також очікується зниження нічних температур до шести градусів морозу.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]