Барометр Зеленський оцінив загрозу наступу російських військ з Білорусі

Зеленський оцінив загрозу наступу російських військ з Білорусі

Просмотров: 268
24 Січня 2023, 16:11

Ймовірність наступу російських військових з Білорусі існує, однак цей наступ буде безуспішним.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо.

Глава держави наголосив, що для України дуже важливо, щоб Білорусь не втратила свою незалежність і не вступила у цю «абсолютно ганебну війну», адже Україна цій країні ніколи не загрожувала.

Також Президент зазначив, що українські військові потребують, зокрема, амуніції, адже її не вистачає для всіх військових, які готуються до можливих наступів рф на різних напрямках.

Зеленський вважає, що ймовірність наступу російських військових з Білорусі невисока, але існує – однак досягти успіху супротивник на цьому напрямку не зможе.

Президент прокоментував заяву Білорусі про пропозиції підписання з Україною «пакту про ненапад».

– Все, що Україна офіційно пропонує, ви чуєте. Ми нападати на Білорусь не збираємося і ніколи не збиралися. Немає таких намірів… Це головний сигнал від усього українського народу до білоруського народу, – підкреслив Зеленський.

Глава держави також додав, що для України  дуже важливо, щоб Білорусь не втратила свою незалежність і не вступила  у цю «абсолютно ганебну війну». Тим більше, що, за словами Зеленського, переважна більшість білорусів, зокрема, й військових РБ, не хочуть воювати проти українців.

– Що стосується цього напрямку… Я бачу, що більшість населення Білорусі, я впевнений, що більшість військових незалежної Білорусі, які є військовими саме Білорусі, вони не хочуть нападати й іти силою зі зброєю на українське суспільство, – сказав Зеленський.

Водночас, попри численні розмови про можливий новий наступ росії з території Білорусі, сам президент вважає його малоймовірним.

– Що стосується російських військ, які можуть опинитися сьогодні на будь-якій території будь-якої держави, бо вони вважають, що у них такий, знаєте, «військовий Шенген», і тому, мені здається, це все залежить від поваги населення будь-якої держави до своєї держави, а також поваги керівництва тієї чи іншої держави, яка може допустити або не пускати військових, озброєних людей на свою незалежну територію, – сказав Зеленський.

Втім, думка про низьку ймовірність нападу з боку Білорусі не означає, що Україна не готується до такого виклику, наразі вживаються заходи для відбиття можливого наступу на всіх можливих напрямках. І тут українське військо також розраховує на допомогу західних партнерів.

– Це непросто, тому ми потребуємо допомоги партнерів, бо територія у нас дуже велика… Тому маємо обмеження по кількості амуніції… Але я вважаю, що з цього напрямку успіху у них не буде. Якщо навіть він буде гіпотетично, – додав Зеленський.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]