Барометр Кабмін дозволив українцям реєструвати шлюби у дипустановах за кордоном незалежно від місця проживання

Кабмін дозволив українцям реєструвати шлюби у дипустановах за кордоном незалежно від місця проживання

Просмотров: 174
24 Січня 2023, 15:17

Кабінет міністрів спростив реєстрацію  шлюбів українців у дипломатичних установах за кордоном, а також народження дитини та факт смерті.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду.

За словами представника Верховної Ради у Кабінеті міністрів Тараса Мельничука, реєстрація буде здійснюватися з використанням Держреєстру актів цивільного стану.

– Передбачено, що в умовах воєнного стану до законодавчого врегулювання закордонні дипломатичні установи України, як органи державної реєстрації актів цивільного стану, отримують можливість з використанням Державного реєстру актів цивільного стану громадян  проводити державну реєстрацію актів цивільного стану, вносити зміни до актових записів цивільного стану, поновлювати та анульовувати їх, незалежно від місця зберігання паперового носія актового запису цивільного стану, повторно видавати свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану та витяги з Реєстру, – зазначив представник парламенту в уряді.

Мельничук додав, що громадяни України, які знаходяться за кордоном, матимуть можливість отримувати послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану незалежно від місця проживання або перебування. Наразі консули приймають заяви про реєстрацію актів цивільного стану лише від громадян України, які проживають у його окрузі, тобто є прив’язка до місця проживання.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]