Барометр Урядом збільшено розмір компенсації за працевлаштування ВПО

Урядом збільшено розмір компенсації за працевлаштування ВПО

Просмотров: 266
23 Січня 2023, 16:39

Уряд ухвалив рішення, згідно з яким сума компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб зросте до 6700 грн.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

– Повномасштабна війна спричинила стрімке зростання кількості внутрішньо переміщених осіб. За минулий рік 1,8 млн українців отримали допомогу від держави як переселенці на суму близько 53,5 млрд грн. Важливо, що послуги з оформлення статусу ВПО стали доступнішими завдяки цифровізації. А на цей рік нарахування допомоги переселенцям ми продовжили автоматично, — відзначив очільник Уряду.

Як зауважив Прем’єр-міністр, компенсація роботодавцям по 6500 грн протягом двох місяців за кожного працівника-переселенця стала важливою складовою підтримки ВПО. Минулого року у межах цієї програми виплачено майже 199 млн грн. За словами Глави Уряду, рішення про збільшення суми компенсації стимулюватиме бізнес активніше залучати на свої підприємства внутрішньо переміщених осіб.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]