Барометр У Варшаві «міжнародний трибунал» засудив довічне путіна, лукашенка, лаврова та шойгу

У Варшаві «міжнародний трибунал» засудив довічне путіна, лукашенка, лаврова та шойгу

Просмотров: 265
22 Січня 2023, 22:33

У Варшаві «міжнародний трибунал» засудив довічне путіна, лукашенка, лаврова та шойгуУ Варшаві біля посольства Росії на Алеї жертв російської агресії у неділю відбувся перформанс щодо проведення міжнародного трибуналу над військовими злочинцями, відповідальними за повномасштабну агресію Росії проти України.

У Варшаві «міжнародний трибунал» засудив довічне путіна, лукашенка, лаврова та шойгу

За підтримки кількох тисяч учасників трибунал засудив путіна, лукашенка, шойгу та лаврова до довічного ув’язнення, пише Укрінформ .

У рамках перформансу навпроти посольства росії було встановлено сцену, на якій троє “суддів” зачитали обвинувальний акт і винесли вирок чотирьом підсудним, які перебували у спеціально підготовленій клітці. Троє “суддів” трибуналу не сумнівалися і присудили путіну, лукашенку, шойгу та лаврову найвищу міру покарання – довічне ув’язнення. “Суддя”, який зачитував вирок, наголосив, що: “російська держава, а також особи, які є співорганізаторами злочину проти українського народу, житимуть у вічній ганьбі, як і інші військові злочинці, про яких знає історія, такі як Гітлер та Сталін”.

Організатор акції лідер варшавського Євромайдану Наталія Панченко підкреслила, що сьогодні українці відзначають День возз’єднання – єднання українського народу, щоб жити у світі.

“Сьогодні ми звертаємося до світової спільноти, щоб вона також об’єдналася заради спільного, мирного життя наших дітей, щоб було створено трибунал, який засудить злочинців, і у світі нарешті запанує світ”, – наголосила Панченко.

Віце-маршалок Сейму Польщі Малгожата Госевська під час акції наголосила, що з її ініціативи ще у 2016 році було зібрано та передано до Гааги свідчення російських злочинів на Донбасі. Проте Міжнародний суд у Гаазі нічого із цим не зробив.

“Цей трибунал не склав іспит, і зараз необхідно вимагати створення нового трибуналу, який засудить російські злочини проти українського народу, а також інших народів. Зрештою, треба подивитися правді у вічі, розбудити світ”, – наголосила вона.

Держевська також зазначила, що Україна переможе у війні з росією, але від того, коли Україна отримає достатньо зброї, залежить скільки крові ще буде пролито на українській землі. Польський політик наголосила: час коливання та нейтралітету минув. Отже, зараз потрібно допомогти Україні та довести справу до миру, але не за спинами українців, а на умовах Києва.

“Не можна погоджуватися на примус до миру за будь-яку ціну”, – наголосила Держевська.

Колишній мер Варшави та бізнес-омбудсмен України Марцін Свєнціцький зазначив, що міжнародне співтовариство не може бути байдужим до злочинів в Україні, і злочинців треба засудити. Він наголосив, що на Заході заморозили активи Росії та російських олігархів, але потрібно буде зробити все можливе, щоб ці кошти були спрямовані на відновлення України.

Представниця української громадської організації “Опора” Ольга Коцюруба розповіла, що вона разом із групою активістів збирає у громадян України, які перебувають у Польщі, свідоцтва про російські злочини, які вони пережили у Бучі, Маріуполі, Ізюмі тощо.

“Ми запитуємо їх: що для них важливе? Вони кажуть, що для них, насамперед, важливим є покарання злочинців і справедливість. Ця рана, яку їм завдали, не може ніщо виправити, лише відчуття справедливості», – наголосила вона.Вона зазначила, що одних західних декларацій щодо необхідності такого суду недостатньо – потрібні конкретні рішення.

“Потрібен саме окремий трибунал, оскільки юрисдикція Міжнародного кримінального суду в Гаазі не охоплює злочину агресії”, – констатувала активістка.

Вона зазначила, що Генпрокуратура України зареєструвала на сьогодні 65 тис. проваджень, частина з них може розглядатися у Польщі та судах інших країн.

Учасники акції, яких було близько 2 тисяч, прийшли з українськими прапорами та плакатами з гаслами: “Озброїть Україну”, “Росія – терористична країна”, “Для злочинців – трибунал”, “Зупиніть війну”.

Вони скандували гасла: “Слава ЗСУ”, “Путін – х…ло” та інші.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]