Барометр Платити за тепло, якого немає: мешканці Миколаєва обурені платіжками

Платити за тепло, якого немає: мешканці Миколаєва обурені платіжками

Просмотров: 754
21 Січня 2023, 08:59

У Миколаєві мешканці отримують величезні платіжки за опалення, при тому, що у квартирах постійно холодно — через відключення світла котельні не встигають «розігнатися» та якісно подавати теплоносій.

Платити за тепло, якого немає: мешканці Миколаєва обурені платіжками

Скарги городяни розміщують у «Контакт центрі» Миколаївської міськради у «Фейсбуку».

У будинку по Айвазовського, 13 і зовсім ситуація дивна: вийшов з ладу лічильник, тож оплату за опалення розраховували так, ніби в будинку не встановлено вузол обліку за найвищими показниками.

«Прийшли квитанції за опалення за грудень 2022 року, де нарахували 1500 грн. за 29 кв. Світло відключали у грудні за графіком, у нас у підвалі стоїть тепловий вузол від електрики, світла немає та опалення теж, потім потрібно ще час щоб батареї прогрілися, за підсумками тепла до ладу немає, у квартирі – 15 градусів, а нарахували, як за трикімнатну квартиру . Дзвонили, питали, у чому причина. Сказали: проблеми із лічильником, тому нарахували як без нього за повною ціною. Люди обурені. Щороку проблеми з лічильником, що поставили економний вузол, він економить наше тепло в квартирах, а ми платимо за повною ціною. Людям доводиться обігрівається електроприладами, коли треба економити світло», – написала Ірина Кохан.

За її словами, мешканці будинку написали колективне звернення до «Миколаївоблтеплоенерго».

На ОКП прокоментували це звернення, пообіцявши, що спеуалістами підприємства буде проведено перевірку температурного режиму в квартирах даного будинку, а також перевірено роботу лічильника.

Щодо відсутності тепла в будинках при відключеннях електрики, у «Миколаївоблтеплоенерго» відповіли, що «так живе вся країна».

«Подача теплоносія зупиняється виключно у період планових/аварійних відключень електроенергії та відновлюється з появою електропостачання. У такому режимі зараз мешкає вся країна через пошкодження енергосистеми ракетними ударами з боку Росії. У разі нерівномірного прогріву приладів опалення слід звернутися до балансоутримувача житлового будинку (внутрішньобудинкова система очищення – їх зона відповідальності)», – повідомили на підприємстві, що теплогенерує.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]