Барометр Масштабна автотроща з десятками постраждалих біля Львова

Масштабна автотроща з десятками постраждалих біля Львова

Просмотров: 522
18 Січня 2023, 15:27

Поліцейські затримали водія вантажівки, який скоїв зіткнення з пасажирським автобусом у селі Гамаліївка, що неподалік Львова. Внаслідок ДТП 28 осіб, усі пасажири маршрутки, троє з яких – діти, отримали тілесні ушкодження.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Як попередньо встановили правоохоронці, водій вантажного автомобіля “МАН” з напівпричепом, 49-річний мешканець Хмельницької області, виїжджаючи на головну дорогу, не надав перевагу в русі маршрутному автобусу БАЗ під керуванням 41-річного жителя одного з сіл Львівського району, внаслідок чого сталось зіткнення. Від удару автобус перекинувся на бік.

Під час ДТП у маршрутці перебувало 38 пасажирів – з них 28 отримали тілесні ушкодження. Вік потерпілих – від 3 до 83 років. Серед травмованих 3-річна дитина та двоє неповнолітніх віком 10 та 17 років, усі мешканці Львова та області.

Як повідомили у Львівській міській раді, станом на 18 січня у міських лікарнях перебуває 16 постраждалих, решту після надання допомоги відпустили на амбулаторне лікування.

“В реанімації залишаються троє пацієнтів, їх стан важкий, але стабільний. Госпіталізовано трьох дітей: двох прооперовано, їх стан – стабільний. Невідкладно прооперовано 6 дорослих пацієнтів, з них троє залишаються у важкому стані. Стан інших пацієнтів – середньої важкості і легкий”, – розповів завідувач хірургічного відділення Першого медоб’єднання Львова Гнат Герич.

В усіх пацієнтів – важкі поєднані травми тіла різних ділянок, обличчя, кінцівок, грудної клітки, живота.

Пацієнтці у найважчому стані – 51 рік. У неї важка черепно-мозкова травма із крововиливом в мозку, переломи кісток основи черепа, множинні забійно-скальповані рани голови, травма грудної клітки, множинні переломи кісток, забій обох легень. Вона підключена до апарату ШВЛ, проте її стан стабільний.

За фактом ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Водія вантажівки затримали, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]