Барометр На Миколаївщині арештували всі підприємства, власниками яких є громадяни рф — начальник ОВА

На Миколаївщині арештували всі підприємства, власниками яких є громадяни рф — начальник ОВА

Просмотров: 331
18 Січня 2023, 14:29

На Миколаївщині арештували всі підприємства, власниками яких є громадяни російської федерації. Станом на 18 січня цим питанням займаються правоохоронці. Також триває процес переходу Миколаївського глиноземного заводу у власність держави.

Про це начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів у коментарі “НикВести”.

Ми всіх заарештували, і навіть аграрні підприємства. Їх багато підприємств, але з усіма працюють правоохоронні органи

За словами Віталія Кіма, Миколаївський глиноземний завод, що належить російському олігарху Олегу Дерипасці, після переходу у державну власність може виготовляти сировину для виробництва алюмінію в Європі.

“Наголошую, що це лише мої думки. Це підприємство може працювати на виготовлення продукції, яка потім буде перероблятись на європейських заводах для виробництва алюмінію, який потрібен промисловості України. Але є багато нюансів, хтось має цим займатись, інвестувати гроші, щоб змінити цей ланцюг постачання в тому числі з сировиною”, — сказав Віталій Кім.

Начальник ОВА розповів, що актуальним питання є будівництва в Україні заводу з переробки сировини для виготовлення алюмінію.

“Цей завод міг би бути у Запоріжжі, що стосується будівництва такого заводу в Миколаєві, ми дивились на це питання, але це тривалий час і потрібно все одно розпочинати з взаємодії з іншими заводами, які працюють, щоб зберегти робочі місця, які є на Миколаївщині. Але на майбутнє, це питання також розглядається”, — говорить Віталій Кім.

Що відомо

  • ТОВ “Миколаївський глиноземний завод” — найбільше в Україні та одне з найбільших в Європі підприємств кольорової металургії. Для потреб Миколаївського глиноземного заводу планується побудувати біля Миколаєва ще одне сховище для відходів від обробки бокситів і виробництва глинозему — червоного шламу. 12 березня 2021 року про ставок-накопичувач на території підприємства та перспективу нових шламових полів говорили під час першої зустрічі керівництва Миколаївського глиноземного заводу та представників Галицинівської територіальної громади.
  • У травні 2021 році громадська організація “Стоп шлам” подала позов до суду, вимагаючи матеріальної компенсації від заводу в розмірі понад 9 мільярдів гривень. 25 травня Заводський районний суд Миколаєва задовольнив позов громадської організації та зобов’язав керівництво заводу виплатити компенсацію. Керівництво МГЗ з рішенням суду не згодне — подало апеляцію.
  • Миколаївський глиноземний завод першого березня 2022 року тимчасово припинив свою роботу через неможливість відвантаження готової продукції.
  • Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про застосування санкції про стягнення активів у дохід держави до Олега Дерипаски. Вони включають і Миколаївський глиноземний завод.
  • Шевченківський районний суд Києва в липні 2022 року передав в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), корпоративні права у вигляді статутного капіталу ТОВ “Миколаївський глиноземний завод”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]