Барометр Єврокомісія перерахувала Україні перший транш допомоги у розмірі 3 млрд євро: деталі

Єврокомісія перерахувала Україні перший транш допомоги у розмірі 3 млрд євро: деталі

Просмотров: 167
17 Січня 2023, 14:56

Європейська Комісія перерахувала перший транш макрофінансової допомоги для України, яка запланована на 2023 рік. Його сума склала 3 млрд євро.

Про це йдеться на офіційному сайті ЄК.

У заяві наголошується, що макрофінансова допомога допоможе Україні продовжувати виплачувати зарплати, пенсії, підтримувати роботу сфери ЖКГ, освіти та охорони здоров’я.

– Узгоджені політичні умови спрямовані на зміцнення інститутів України та підготовку ґрунту для успішних зусиль щодо відновлення, а також на підтримку України на її європейському шляху. 20 цільових умов політики, які Україна та Комісія вважають досяжними до кінця 2023 року, стосуються чотирьох областей: макрофінансова стабільність, структурні реформи та належне управління, верховенство закону та боротьба з корупцією, а також енергетика, – зазначили в ЄК.

Майбутні виплати Україні в рамках інструменту MFA+ у розмірі 1,5 млрд євро на місяць продовжуватимуться з березня та залежатимуть від прогресу у виконанні погоджених умов, а також постійного дотримання вимог до звітності.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]