Барометр Статус на 5 років та громадянство: Ірландія розглядає варіанти перебування українських біженців

Статус на 5 років та громадянство: Ірландія розглядає варіанти перебування українських біженців

Просмотров: 255
17 Січня 2023, 08:43

Ірландія розглядає варіанти перебування українських біженців у країні після закінчення війни та полегшення їм отримання дозволу на проживання та громадянства.

Про це повідомляє The Irish Times.

Також уряд готується до подвоєння числа біженців з України та до того, що багато хто захоче залишитися в Ірландії жити.

Міністр з питань інтеграції Ірландії Джо О’Брайєн заявив, що для десятків тисяч українців має бути відкритий шлях до постійного перебування, щоб вони могли подати заяву на отримання громадянства чи посвідки на проживання.

– Міністерство юстиції розглядає варіанти надання українцям статусу на строк до п’яти років, після чого вони можуть подати заяву на набуття громадянства. Я очікую, що нам потрібно відкрити шлях до цього, просто з метою інтеграції, – повідомив він.

Українські біженці в Ірландії класифікуються як отримувачі тимчасового захисту з правом жити, працювати та отримувати пільги у рамках директиви ЄС. Цей статус продовжили до кінця березня 2024 року.

На думку міністра, значна частина українців в Ірландії вирішать залишитись там надовго.

– Будуть діти, які проведуть свої роки у школі тут, вони почнуть бачити тут дім, і сім’ї почнуть бачити тут дім. Хоча серця багатьох українців залишаються в їхній рідній країні, зрештою відгук, який люди відчують у громадах по всій Ірландії, означатиме, що ми побачимо, як значна частина українців вирішить, що тут краще місце для них, – сказав новий міністр.

Чиновник зазначив, що урядові відомства мають планувати таку саму кількість людей з України, як і 2022 року.

– Кожен округ у штаті повинен буде розмістити модульні будинки на рівні, набагато більшому за ті 700 об’єктів, які заплановані на даний час на національному рівні, – зазначив він.

Державі доведеться придбати багато об’єктів нерухомості, щоб у найближчі місяці розмістити людей, які шукають захисту, та зменшити залежність їхнього розміщення готелів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]