Барометр Де миколаївці та переселенці можуть отримати гуманітарну допомогу

Де миколаївці та переселенці можуть отримати гуманітарну допомогу

Просмотров: 1168
15 Січня 2023, 20:59

Внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані в місті, а також містяни з інвалідністю, пенсіонери, малозабезпечені та багатодітні родини забезпечують хлібом, продуктовими наборами, одягом тощо.

Де та як у Миколаєві можна отримати гуманітарну допомогу розповів директор міського територіального центру соціального обслуговування Сергій Бондаренко.

Робота кожного дня потребує від наших фахівців витримки, людяності, толерантності. Намагаємось, щоб люди, які приходять по допомогу до нас, відчували нашу увагу, наше бажання допомогти.

Хто може отримати допомогу

Допомогу отримують вразливі категорії населення:

-люди з інвалідністю І та ІІ групи;
-сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю;
-люди старші 75 років;
-одинокі матері;
-багатодітні родини;
-малозабезпечені родини, які отримують державну соціальну допомогу;
-сім’ї, в яких є діти під опікою та піклуванням;
-ВПО, які отримали цей статус після 24 лютого 2022 року.

“Ми приймаємо конкретних громадян, які підтверджують свій статус. Розуміючі, що не всі громадяни можуть до нас прийти самостійно — хворі, люди похилого віку тощо, то їх представники, опікуни, діти можуть теж приходити, надати оригінали документів і отримати допомогу”, — розповів Сергій Бондаренко.

Куди звертатися для отримання допомоги

Для отримання допомоги необхідно звернутися до районного територіального центру соціальному захисту в Миколаєві:

-Заводський район — вулиця Кузнецька, 83
-Інгульський район — вулиця 12-та Поздовжня, 50-А
-Центральний район — вулиця Шевченка, 19-А
-Корабельний район — проспект Богоявленський, 30.

Телефони районних відділень міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг):

-Заводський район — (0512) 30-01-25
-Інгульський район — (0512) 64-89-89, 71-05-03
-Корабельний район — (0512) 64-50-61
-Центральний район — (0512) 53-77-19.

Надомне обслуговування

Зі слів Сергія Бондаренка, у Миколаєві функціонує надомне обслуговування для одиноких містян, серед яких ветерани та пенсіонери, які потребують сторонньої допомоги. Станом на січень у Миколаєві 1 267 людей, за якими закріплені соціальні працівники.

“З періодичністю 2-5 разів на тиждень приходять до своїх підопічних та надають різні соціальні послуги: приносять продукти, ліки, прибирають, готують їжу, розв’язують житлово-комунальні питання тощо. 70 відсотків підопічних взагалі не можуть з квартири виходити, то саме соціальний працівник є зв’язком між громадянином та суспільством у розв’язанні всіх питань”, — розповів Сергій Бондаренко.

Продуктові набори

На базі міського територіального центру соціального обслуговування миколаївцям та внутрішньо переміщеним особам протягом 2022 року роздали понад три тисячі тонн рису, майже дві тонни борошна. Люди отримували по 15 кілограмів рису, 10 кілограмів борошна та пляшку олії.

Сергій Бондаренко розповів, що продовольчі набори видаються щодня. Їх кількість регулюють відповідно до можливостей, у середньому за день роздають 150 наборів.

“Враховуючи зимовий період, всім, хто приходить, ми надаємо талончики для зручності обслуговування. Нема потреби стояти в черзі, якщо маєш цей талончик, то гарантовано продовольчий набір сьогодні отримаєш”, — говорить фахівець.

Зі слів Бондаренка, щоб пришвидшити процес видачі в кожному районі організовують мінімум два пункти видачі.

Безкоштовний хліб для містян та ВПО

Загалом у Миколаєві понад 30 пунктів для видачі хліба. Щодня за адресами територіальних центрів соціального захисту видається хліб за підтримки Всесвітньої продовольчої програми від ООН (World Food Programme).

У кожному районі щодня видається від 600 до 700 хлібин.

“На кожному пункті видає хліб по три-чотири фахівці. Станом на січень у трьох районах постачальником став “Миколаївхліб”, хліб привозять з 7:00 до 8:00. У нас робочий день починається о 8:00, але основна кількість фахівців приходить раніше, приймає, розміщує хліб, і відразу розпочинає видачу. Тільки в Інгульському районі доставка відбувається із невеликою затримкою, адже постачальником є дніпропетровська фірма”, — розповідає Сергій Бондаренко.

Одяг та речі першої потреби

За словами Бондаренка, кожному з чотирьох районів Миколаєва є пункти видачі одягу та взуття, речей першої потреби. Станом на січень зимовий одяг, який в попиті, є в достатній кількості, банк одягу поповнюється.

“Ми співпрацюємо з благодійними організаціями. Відбулась предметна зустріч із представниками ООН, які обіцяли за три тижні (з першого лютого — ред.) поставляти для наших пунктів предмети першої необхідності, новий одяг”, — говорить директор міського територіального центру соціального обслуговування.

У Центральному районі з початку 2023 року започаткували нову послугу: фахівець, який видає одяг, готовий допомогти здійснити дрібний ремонт одягу, наприклад, підшити задовгі штани.

Це основні питання, що вирішують територіальні центри з надання громадянам допомоги. Є ще пункти за рішенням міськвиконкому для громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]